1 Şubat 2016 Pazartesi

Kirli Ticaret MAĞDURİYET

Kirli Ticaret MAĞDURİYET,
Gurup ilk kurulduğu günlerdi Tapınak Fahişeleri diye bir yazı kaleme almıştım. Özetle demiştim ki MAĞDURİYETLERİN BİTMEMESİNİN SEBEBİ MAĞDURİYET KİSVESİ ALTINDA MAĞDUR OLMAYIP MAĞDUR EDEBİYATI YAPANLARDIR. MAĞDURİYETLERİN BİTMEMESİNİ İSTEYENLERDE tapınak fahişesidir demiştim. O zaman en büyük tepki veren Çakma Albay Mustafa Hacımustafaoğulları’ydı. Neydi bu alınganlık anlamamıştım.
Git zaman gel zaman köprünün altından çok sular geçmişti. Mağdur olan bütün arkadaşlara gerçek manada üzülüyordum. Derneğimizin asıl vazifesi olmadığı halde dedik ki “İŞKENCE İNSANLIK ADINA İŞLENEN EN BÜYÜK SUÇTUR.” Bu minvalde kaybolan BULUT PROJESİNİN dosyasını bularak dosyaya bakan savcı ile iki kez görüştük ve dedik ki bu konuda “İŞKENCE GÖREN ARKADAŞLAR DERNEĞİMİZE VEKALET VERSİN” biz bunu sizin adınıza takip edeceğiz. Bir kişi bile vekalet vermemişti. Garip olan ise dosya oradan buraya dolaştırılmış fakat kimse dosyayı ne takip etmişti ne de savcısı ile görüşmüştü.  Ne Yüksel SALTER ne de ben bu konuya bir anlam verememiştik. Sadece korkuyorlar demiştik ve saygı duymuştuk.
Fahri Demirel ( Denizli Asder İl Temsilcisi) 23.05.2015 tarihinde büyük bir heyecanla seçim çalışmaları esnasında Ak Parti Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile arkadaşlarının Hak için yaptığı görüşmeyi safiyane duygularla ele alıp yazdığında başına balyoz gibi Adnan Tanrıverdi’nin şu inanılmaz cevabı geliyordu :

“ASDER mensubu arkadaşlarımızın, Devlet ricali ve temsilcileri ile bir araya geldikleri zaman, mağduriyetten bahsetmek yerine;
Ülke çapındaki sorunlar (Milli İradenin hâkimiyeti, paralel yapılarla mücadele, Çözüm Süreci, Siyasi İstikrar, Ordu ve Manevi değerler VB.) hakkında ASDER, ASSAM, SADAT tarafından yapılan çalışmalar;
İslâm Dünyasının birliği için ASSAM çatısı altında yapılan çalışmalardan bahsetmelidirler. O hale gelmelidir ki, faaliyet gösterdiğimiz alanda ihtiyaç duyduklarında ASDER, ASSAM ve SADAT akıllarına gelmelidir.”
O zamanlar bu yazıya bir anlam verememiştim. Ancak aklımı iki soru kurcalıyordu: Kimdi bu ASSAM ve SADAT ,ne yaparlardı ? 10 EKİM 2014 Tarihinde Adnan Tanrıverdi bu soruya şöyle cevap veriyordu :
Diğer taraftan ASSAM ve YUSDER farklı tüzüğü olan, farklı üyeleri bulunan ASDER ’den farklı iki ayrı dernektir. Bazı ortak üyelerin dışında ASDER yönetimi ile alakası yoktur. SADAT A.Ş. de 60 civarındaki hissedarın katkıları ile oluşmuş, tescil edilmiş ticari sözleşmesi bulunan ASDER ’den farklı bir tüzel kişiliktir. ASSAM ve SADAT İslâm Dünyası çapındaki sorunların çözülmesinde söz sahibi olmayı amacına yerleştirmiş uluslararası iki önemli tüzel kişiliktir. Misyonunu paylaşan, kendisini ve birikimini İslâm Dünyasına aktarmayı vazife edinmiş hasbî olarak hizmet vermeye talip olan, daha doğrusu bu hizmetlerin uhrevî alemdeki getirisinden nasibi olan arkadaşların katkıları ile varlığını sürdüren oluşumlardır.”ASSAM ve SADAT, ASDER mensuplarının mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili çalışmaları engelleyen değil, belki de huzur-u İlâhide katkısı olan kuruluşlardır. Hakların verilmesinde ASSAM, YUSDER ve SADAT ’ı engel olarak gören arkadaşların haklı olduklarını düşünemiyorum.
Bu yazıyı okuyunca aklıma şu soru gelmişti :
Kar amacı ile kurulan 60 ( ? ) kadar hissedarı olan bir şirketin, nasıl bir uhrevi getirisi olacaktı?
Adnan Tanrıverdi ve beraberindeki heyetin bugüne kadar ki yaptığı bütün görüşmelerde ısrarla SADAT ‘I ön plana çıkartmasına da bir anlam veremiyordum.
Randevular ASDER adına alınıyor, mağduriyetlerin giderilmesi hakkında görüşmeler yapılacağı beyan ediliyor ancak görüşmelerin % 10-15 i mağduriyetler kalan kısmı SADAT alıyor. Yani kilidi açmak için ASDER kullanılıyordu. Pekala kimdi SADAT’ın bu 60 kişisi, ASDER’le bir organik bağı var mıydı? SADAT mı ASDER’e yol açacaktı, yoksa ASDER mi SADAT’a yol açıyordu? İşler tersine mi dönmüştü?
Bunu anlamak için bir tabloya ihtiyaç vardı. SADAT ile ASDER’in yönetim kurulları ve hissedarları paralellik mi arz ediyordu? Yoksa ben mi yanılıyordum? Mağduriyet eşittir para mıydı?
SADAT AŞ.  sermayesi 643.000 TL her biri 500 TL kıymetini de 1286 sermaye ayrılmıştır
SIRA NO
SADAT HİSSEDARLARI
HİSSE MİKTARI
ASDER YÖNETİMİ
GÖREVİ
1
ADNAN TANRIVERDİ
500
ESKİ BAŞKAN
ONURSAL BAŞKAN
2
MEHMET NACİ EFE
466
ESKİ HAYSİYET DİVANI ÜYESİ
Haysiyet Divanı Başkanı
3
NURETTİN YAVUZ
40
ESKİ ASDER GENEL SEKRETERİ
YÖNETİM KURULU ÜYESİ
4
HALUK YILDIRIM
40
YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI
YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI YEDEK
5
MEHMET DEMİRTAŞ
40
-
-
6
ÜNAL İŞGÖREN
30
-
-
7
MEHMET SERKAN
20
-
-
8
YUSUF ÇAĞLAYAN
20
HUKUK DANIŞMANLIĞI YAPIYOR
MECLİS ÇALIŞM ALARINDA GÖREVLİ
9
REŞAT FİDAN
20
Yönetim Kurulu Bşk.Yrd. - Genel Sekreter
Yönetim Kurulu Bşk.Yrd. - Genel Sekreter
10
BÜLENT DEMİR
20
AVUKAT
ASDER ÜYELERİNİN AYİMDE AVUKATLIĞINI YAPMIŞTI
11
ŞEYDA ÜNLÜ KUL
10
-
-
12
CENGİZ OĞUZ
10
-
-
13
ERSAN ERGÜL
10
ESKİ HAYSİYET DİVANI ÜYESİ

14
OSMAN KAÇMAZ
8
Denetleme Kurulu Başkan Yrd.
Denetleme Kurulu Başkan Yrd.
15
GÜROL ÖZEŞMELİ
8
-
-
16
MUSTAFA HACI MUSTAFAOĞULLARI
6
Yönetim Kurulu Bşk.V. -Ynt.Krl.Bşk.Yrd.
Yönetim Kurulu Bşk.V. -Ynt.Krl.Bşk.Yrd.
17
MUSTAFA EROL
4
Denetleme Kurulu Başkan Yrd. YEDEK
Denetleme Kurulu Başkan Yrd.YEDEK
18
MEHMET ÇAKIROĞLU
4
-
-
19
MEHMET İLHAN
4
Haysiyet Divanı Başkanı YEDEK
Haysiyet Divanı Başkanı YEDEK
20
AHMET TÜRKKAN
2
-
-
21
FETİ KIRAN
2
-
-
22
GÜRCAN ONAT
2
Yönetim Kurulu Bşk.Yrd.
Yönetim Kurulu Bşk.Yrd.

Toplam Hissedar sayısı 22 .
Adnan Tanrıverdi En büyük ortağı olduğu SADAT AŞ nin 60 civarında hissedarı var derken saymayı mı unutmuştu? Hem de 250.000,00 TL para verdiği bir şirketin ortak adedini niçin bu kadar abartmıştı?
22 kişilik kadrodan 11 i ASDER yönetim kurulunda idi. Bana sanki bir uhrevi bağ varmış gibi geldi. Ya size?
Tabii ki bütün ziyaret heyetlerinde de SADAT AŞ. nin haklı çıkarlarını korumak ve ihale almasını sağlamak, daha doğrusu iş yapabilmesi için kanun değişikliğinin yapabilmesi gerektiğinden SADAT AŞ nin hissedarları da hazır bulunmalıydılar. Kolay mı öğle havaya atılan 643.000,00 TL yi çıkartmak. Önce CAN sonra CANAN. En son Cumhurbaşkanı görüşme raporunda ne diyordu Adnan Tanrıverdi :
 SADAT ile ilgili olarak, Savunma Danışmanlık hizmetlerinin, Savunma Sanayi Hizmet Sektörü olarak mevzuatta yerini almasını sağlayacak bir yasa değişiklik teklifi,” verdik.
Kimler görüşmüştü Cumhurbaşkanı ile :
E.Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ - ASDER Onursal Başkanı, ASSAM&SADAT Yönetim Kurulu Başkanı
Prof.Dr. Nevzat TARHAN ASDER Yönetim Kurulu Başkanı (İstanbul)
Ali COŞAR ASDER – ASSAM Genel Bşk. Yrd.
Arif ÇELENK  - ASDER Genel Başkan Yrd. & Bursa Şube Başkanı
Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ  - ASDER Ankara Şube Başkanı
Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI – Genel Başkan Yrd.
Reşat FİDAN – Genel Başkan Yrd. & Genel Sekreter
Tayfun TIĞLI - Ankara Şube Genel Sekreteri (Ankara)
Yusuf ÇAĞLAYAN – Hukuk Komisyonu Üyesi
Görüşen toplam kişi sayısı 9 ,Bunlardan 5 adedi SADAT AŞ. Hissedarı
Aklıma bir soru takıldı Nevzat Tarhan bu oyuna nasıl geliyordu?
En son genel kurulda Nevzat TARHAN ne demişti : Üsküdar belediyesi benim üniversiteme 500.000,00 TL çevre cezası kesti. Beni paralelci zannediyorlar. Ben bu derneğe başkan olmalıyım.( Sen Recep Tayyip ERDOĞAN’ı Hitlere benzetirsen ne olacağını zannediyordun ki ). Menfaatler birleşmişti.
Soru :
Mağduriyetleriniz biterse SADAT için randevular nasıl alınacak? 643.000,00 TL nasıl karşılanacak. Bu şirket için kanun nasıl değiştirilecek?
Adnan Tanrıverdi’ninde dediği gibi ,
“ASSAM ve SADAT, ASDER mensuplarının mağduriyetlerinin giderilmesi ile ilgili çalışmaları engelleyen değil, belki de huzur-u İlâhide katkısı olan kuruluşlardır”
Sonuç olarak ,

Huzur-u İlahiye katkı vermek için bütün arkadaşların bir an önce kendi mağduriyetlerini unutup 643.000,00 TL ye kurulup bu güne değin beş kuruş kazanamamış zarar etmiş bu şirkete destek olması gerekir diye düşünüyorum.