3 Ocak 2016 Pazar

ADALETİNİZ BU MUDUR?

Merhaba,
Uzun bir süredir arkadaşlarımın Balyoz- Ergenekon davalarından beraat eden arkadaşlara karşı kin ve nefret söylemlerinin yanında bu haksızlığa uğradıkları mahkeme kararı ile de tespit edilen azınlığa, hakarete varan sanki mahkûm eden yargı tarafsızmış, beraat ettiren taraflıymış şeklinde ipe sapa gelmez yayınlarda bulunduklarını ESEF ve KORKU ile izliyorum.
Hukukun bir gün değil, her gün herkese lazım olacağını bilen bir kardeşiniz olarak diyorum ki, sizler nasıl böyle oldunuz?
Bu topraklara, geçmişinize ve dininize ne zaman yabancılaştınız?
 Oysa ki siz ,
-          Uzak tarihte( M.Ö. 2050 ) bu topraklarda, Sümerler de ilk yazılı hukuk kurallarını uygulayan Ur-Namnu Dünya Tarihinin ilk yazılı hukuk kurallarını üretti ve dedi ki ;
Öksüz, zengine  teslim edilmedi.
Dul kadın, kuvvetli adama, teslim edilmedi.
1 seqel'lik adam,1 mana’lık adama teslim edilmedi.
-          Hemen 300 yıl sonra Tarihe kendi adıyla verdiği kanunlarla yazılan, bu toprakların oğlu Hammurabi Yasalarında
Eğer bir yargıç bir davaya bakar ve bir karara varırsa verdiği hükmü yazılı olarak takdim eder; daha sonra verdiği kararda bir hata ortaya çıkarsa ve bu kendi hatasından kaynaklanırsa o zaman davada onun tarafından kararlaştırılan para cezasının on iki katını öder ve halka ilan edilerek yargıçlık makamından el çektirilir ve bir daha asla yargıçlık icra etmek için oraya oturamaz.
-          İslam Öncesi Türklerde Hukuk ise yazılı değil ÖRFLERE dayalı idi. ÖRF Hukukunda değişmez ilkeler ise ;
ADALET, İYİLİK,EŞİTLİK,İNSANLIK
-          900 yıl sonra Dinimizin Kitabı Kur’anı Kerimde ise :
Mumtehine 8 - Allah, dîn konusunda sizinle savaşmamış ve sizi yurdunuzdan çıkarmamış olan kimselere iyilik etmenizden ve onlara adaletle davranmanızdan sizi nehyetmez (yasaklamaz). Muhakkak ki Allah, adaletli olanları (adaletle davrananları) sever.
Nisa 4/56- Şu bir gerçek ki Allah, size emanetleri ehline vermenizi, insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder.
Maide/ 8- “Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz. Bir kavme olan kininiz, sizi adaletsizliğe sevk etmesinAdaletli olun,  çünkü o, takvaya daha yakındır. Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.”
İslam da Adaleti yüceleştiren Halife Hz.Ömer’in adalette eşitlik, kayırmamacılık, yargıç tarafsızlığı konusundaki örneği günümüze ne büyük ışık tutmaktadır:
Halife Ömer ile ihtilafa düşen Ubey b. Kâ’b, halife aleyhine dava açmıştı. Taraflar Zeyd b. Sabit’in hâkimlik yaptığı mahkemeye gelirler. Hâkim, Halife Ömer’e hürmet gösterir. Bu duruma kızan Halife; “ Eğer senin nezdinde Ömer ile herhangi bir vatandaş eşit değillerse sen hâkimlik makamına layık değilsin.”diyerek onu uyarır.

Ne Büyük Selçukluyu , ne 600 Yıl Hüküm sürmüş Osmanlıyı, Ne de Osmanlının bağrından çıkmış genç Türkiyeyi  yazmama gerek var mı?
Sizler bu topraklarda yaşayanların bağrından çıkanlarsınız. Sizin dininiz İslam  (Allah'a ve onun buyruklarına kayıtsız şartsız inanan).
Allah aşkına ne oldu size böyle?
Ben beklerdim ki ADALET BEKLEYEN, HAK DİYEN, HUKUK DİYEN ler başkalarının da HAKKINI VE HUKUKUNU SAVUNABİLMELİ. HATTA ONLAR HAKLARINI ALDIKLARINDA EN AZ ONLAR KADAR SEVİNEBİLMELİ.
ÇÜNKÜ DÜŞENİN DERDİNDEN ANCAK, DÜŞENLER ANLAR DERDİM.
……………..
Ancak bu feveranları gördükçe sadece ÜZÜLÜYORUM ve avazım çıktığı kadar BAĞIRMAK İSTİYORUM:
HERKES İÇİN ADALET, HERKESE ADALET……

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder